USP-block-lampje

Wat is een aquatrainer?

Met een aquatrainer ondersteunt u de dagelijkse beweging van uw paard, wat uithoudingsvermogen, kracht en lenigheid verbeterd. Ook is het apparaat effectief bij herstel van blessures, artrose en rugproblemen.

USP-block-vinkje

Kopen of leasen

Zoekt u een aquatrainer voor in eigen stal of thuis? Leen Soldaat Horse Training Systems biedt aan de mogelijkheid om een aquatrainer te kopen of leasen. Voor ondernemers en particulieren.

USP-block-opleiding

Opleiding

Koopt u een aquatrainer bij ons? Wij bieden uitgebreide begeleiding, kennis en service, zodat u verzekerd bent van veilig gebruik. Ook organiseren wij infodagen met specialisten, trainers en ruiters.

Wat is een aquatrainer?

Train zowel geblesseerde als gezonde paarden met dit unieke apparaat.

Een aquatrainer wordt ingezet voor krachttraining van paarden en revalidatie na blessures. Het is een loopband van ongeveer één bij drie meter in een grote bak met water. De snelheid waarmee de loopband beweegt, de tijdsduur en de hoogte van het water, zijn afgestemd op het doel van de training.

Een aquatrainer is zeer effectief bij paarden met onder andere peesblessures (tussenpezen en buigpezen), artrose en rugproblemen.

_7004106_bewerkt kopie

Wat kan het voor uw paard betekenen?

Gun uw paard het allerbeste met een goede training en de juiste apparatuur.

Met een aquatrainer worden de spierkracht, coördinatie en lenigheid van het paard verbeterd. Door de lichaamshouding en het bewegingspatroon van het paard te verbeteren, werkt aquatraining ook blessurepreventief.

Een aquatrainer is een ideaal apparaat ter ondersteuning van de dagelijkse training maar één van de belangrijkste, zo niet het belangrijkste voordeel van een aquatrainer is dat het al in een vroeg stadium van een revalidatie kan worden ingezet.

idots-aquatrainer-specialist

Aquatrainer voor training van het (sport)paard

Effectieve ondersteuning bij de dagelijkse training.

Het trainen van een paard met behulp van een aquatrainer kan geheel afgestemd worden op de individuele behoeften. De snelheid van de band, de tijdsduur en de hoogte van het water kunnen namelijk apart van elkaar ingesteld worden. Hierdoor is het mogelijk om met een aquatrainer een nauwkeurig trainingsplan op te stellen. Ook kan de aquatrainer ingezet worden als normale loopbandtrainer. De bovenzijde van het loopgedeelte bevindt zich dan boven het water. Het water onder het loopoppervlak koelt de band af.

Aquatrainers

Aquatrainer voor revalidatie

Aquatraining helpt bij de blessure van uw paard.

Aquatrainers maken het mogelijk om paarden met gewrichts-, pees-, of botproblemen te laten bewegen. Net als bij zwemmen zorgt de opwaartse kracht van het water voor minder belasting van de gewrichten en pezen die onder water zijn.

De weerstand van het water zorgt ervoor dat het paard meer spieractiviteit moet gebruiken in de beweging. Hierdoor neemt de spieromvang toe en wordt het paard mentaal uitgedaagd. Door gebruik te maken van koud water worden de gewrichten en pezen tegelijkertijd gekoeld.

idots-aquatrainer-leen-soldaat

Effectief bij rugproblemen

Aquatraining wordt ingezet voor een gerichte aanpak van rugproblemen van het paard.

De aquatrainer is een effectief hulpmiddel bij rugproblemen. De weerstand van het water stimuleert actiever gebruik van de buik- en corespieren. Door deze training kan uw paard sneller weer pijnloos een ruiter dragen.

Al vele topruiters, fokkers, en revalidatieklinieken kennen de voordelen van aquatraining en werken met een iDots aquatrainer.

idots-aquatrainer-water

Gecontroleerd bewegen

Paarden met blessures kunnen op een gecontroleerde manier hun energie kwijt.

Bij revalidatie is het heel belangrijk om het geblesseerde paard gecontroleerd te laten bewegen. Dit is tevens het moeilijkste onderdeel van revalidatie.

Paarden hebben veel energie en kunnen soms onverwachtse bewegingen maken bij een prikkel, met alle gevolgen van dien. Het grote voordeel van een aquatrainer is dat je gecontroleerd beweging kunt geven aan het paard. De snelheid van de loopband wordt afgestemd op het tempo waarin het paard moet stappen.

imadia-5093 kopie

Wetenschappelijk onderzoek

De voordelen van aquatraining bij paarden zijn wetenschappelijk bewezen.

Dr. Wim Back van de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht heeft onderzoek gedaan naar de effecten van een aquatrainer op de beweging van de paardenrug. Hierbij is gekeken naar de rugbeweging van twaalf paarden, in stap in een aquatrainer met verschillende waterhoogtes. Dit alles gedurende een periode van tien dagen. De uitkomst van het onderzoek was zeer positief; alle paarden lieten na tien dagen meer beweging van de rug zien. Bovendien werd de frequentie van de stappassen lager en de lengte van de passen groter.

aquatrainer-academy-opleiding-leen-soldaat

Aquatrainer opleiding

Leer om veilig en verantwoord om te gaan met een aquatrainer.

Kennis en kunde zijn heel belangrijk bij het gebruik van een aquatrainer. Verkeerd gebruik van dit apparaat kan ernstige gevolgen hebben voor het paard!

Bij de Aquatrainer Academy kunt u een opleiding volgen om alles te leren over het veilig gebruik van de aquatrainer en alle mogelijkheden die dit unieke apparaat op het gebied van training en revalidatie te bieden heeft. Steeds meer aquatrainer gebruikers kiezen ervoor om zich te laten opleiden en certificeren.

idots-aquatrainer-academy-leen-soldaat

Aquatrainer kopen of leasen

Een toenemend aantal sportstallen en particulieren heeft een eigen aquatrainer in huis. Bij goed gebruik is het een aanvulling op de training en kan het zelfs een incidentele vervanging zijn voor een training onder de man. Wilt u ook een aquatrainer aanschaffen? Leen Soldaat Horse Training Systems biedt de mogelijkheid om een aquatrainer te kopen of te leasen.

aquatrainer-kopen-leen-soldaat-hydrotherapie

Meer weten over aquatrainers?

Leen Soldaat is gespecialiseerd in aquatrainers voor paarden en adviseert u graag over de aanschaf van dit unieke apparaat. In samenwerking met specialisten hebben wij de iDots aquatrainer ontwikkeld, een hoogwaardig apparaat waar u uitgebreide ondersteuning en vakkundige begeleiding bij krijgt.