USP-block-opleiding

Opleiding

Door onwetendheid worden veel paarden onvakkundig getraind. Leen Soldaat heeft paardenwelzijn hoog in het vaandel staan en ontwikkelde daarom de opleiding tot aquatrainer.

USP-block-vraagteken

Hydrotherapie voor paarden

Aquatraining is een soort fysiotherapie in het water. Dit ondersteunt het uithoudingsvermogen en de kracht en lenigheid van het paard. Ook is het apparaat effectief bij herstel van blessures, artrose en rugproblemen.

USP-block-voor-wie

Voor welke paarden?

Aquatraining wordt ingezet voor paarden en pony’s van alle leeftijden. Het kan helpen bij het herstel en preventie van blessures en andere problemen. Ook wordt het paard sterker.

Waarom een aquatrainer opleiding?

Leer veilig en verantwoord omgaan met een aquatrainer.

Aquatraining wordt steeds populairder door de vele successen die ermee geboekt worden. Echter, dit succes heeft ook een keerzijde. Een aquatrainer is een apparaat waar kennis en kunde voor nodig is. Door onwetendheid worden in de praktijk helaas veel paarden onvakkundig getraind, met alle gevolgen van dien. Leen Soldaat heeft paardenwelzijn hoog in het vaandel staan en wil deze ongewenste ontwikkeling in de markt een halt toe roepen door het aanbieden van kennis en scholing. Bovendien komt er door onderzoek en ervaring steeds meer kennis beschikbaar die hij graag voor iedereen toegankelijk wil maken.

aquatrainer-academy-leen-soldaat-opleiding

Voor wie is de opleiding bedoeld?

Iedereen die met paarden en aquatrainers werkt kan deze opleiding volgen.

De opleiding is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in aquatraining, of regelmatig met een aquatrainer werkt. Denk aan ruiters, stalmanagers, grooms, dierenartsassistenten, dierenartsen en dierenfysiotherapeuten.

Ook eigenaren die in het bezit zijn van een ander merk aquatrainer dan de iDots aquatrainer zijn van harte welkom. De opleiding wordt gegeven in vier verschillende niveaus en specialisaties.

aquatrainer-academy-opleiding-leen-soldaat

Aquatrainer Academy

Word een aquatrainer specialist en kom alles te weten over aquatraining.

De iDots Aquatrainer Academy is een initiatief Leen Soldaat en zijn team van Aquatrainer Specialisten: Morgan Lashley (dierenarts), Cécile van Akkeren (erkend dierfysiotherapeut), Beatrijs Bunte (erkend dierfysiotherapeut) en Evelyne van Mol (erkend dierfysiotherapeut). Bij de Aquatrainer Academy kunt u verschillende opleidingen en cursussen volgen, op verschillende niveaus.

  • Niveau 1 & 2 Aquatrainer begeleider

    Leer een paard op een veilige manier te trainen in de aquatrainer, door meer kennis van anatomie, biomechanica en de effecten van water op het paard.

  • Niveau 3 Aquatrainer revalidatie begeleider

    In niveau 3 kunnen de cursisten die niveau 1 en 2 afgerond hebben zich verder verdiepen in aquatraining in het kader van revalidatie.

  • Niveau 4 Aquatrainer therapeut

    Leer meer over de facetten van revalidatie van het sportpaard, waarbij aquatraining de rode draad vormt. Enkel voor dierenartsen en dierenfysiotherapeuten.

Wilt u meer weten over de Aquatrainer Academy?

Klik dan hieronder om naar de website van de Aquatrainer Academy te gaan.